Om Nydalen vgs.

nydalenskoleNydalen Videregående skole er en av Oslos nyeste og mest attraktive videregående skoler. Skolen ble åpnet i august 2011, og er lokalisert sentralt i Oslo, i populære Nydalen, hvor man finner butikker, spisesteder, kulturtilbud og BI. 

akerselva1

Nydalen vgs har som sine kjerneverdier å være Moderne, Fleksibel og Ambisiøs. Skolen har en satsing for elever som ønsker å kombinere toppidrett med skole, for gode prestasjoner på begge arenaer.  Nydalen har derfor et tilbud hvor alpinistene følger der vanlige programmet for studiespesialisering, men hvor det tilrettelegges for at dette kan kombineres med trening, samlinger og konkurranser.

biblioteketSkolen tilbyr alle fag innen studiespesialisering, bla. realfag, språk og økonomi.  Alpinistene kan om ønskelig velge ett av programfagene som idrettsdag.  Elevene kan følge normal studieprogresjon (videregående over tre år). I tillegg vil det være mulig for elever som ønsker det, å ta et fjerde skoleår. Da kan man redusere annet og tredje år med ett eller flere programfag, og det skal være mulig å ta disse, samt egnede tilleggsfag i det fjerde året. Elevene som gjennømfører et slikt fireårig skoleopplegg vil også få 1. gangs vitnesmål. Dette i motsetning til elever på privatskoler (og dem som tar eksamener privat senere) som vil få 2. gangs  vitnesmål. Disse konkurrerer på ulike kvoter på universtiteter/høyskoler. Søknader om 4. skoleår blir behandlet individuelt av skolemyndighetene, men alpintilbudet på Nydalen faller innenfor nåværende regelverk.

Nydalnydalensykkerveien er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon, med bla. stoppested for t-banen og en mengde bussruter.  Akerselva renner rett utenfor skolen, og det det er flotte tur- og sykkelstier opp til marka og ned til sentrum.

treningsromSkolen har et stort bibliotek og en kantine hvor det kan kjøpes sunn varm og kald mat. Under bakken ligger idrettshallen som er av internasjonal størrelse, samt et styrkerom på 163 m2.

På skolen er det topp moderne tekniske løsninger, med blant annet elektroniske tavler. PC / IT brukes utstrakt i undervisningen og muliggjør god dialog mellom lærere og alpinister på reise i forbindelse med samlinger og renn.

Erfaringene med Nydalen skolenuteAlpin har vært meget gode: Elevene presterer meget godt, og oppnår gjennomgående sterke skoleprestasjoner.  Dette skyldes en kombinasjon av målrettede og arbeidsomme utøvere, dyktige lærere og en fleksibel og støttende skoleledelse som gir skaper grunnlag for god læring både på skolen og i forbindelse med reiser.  

Alpinister må i likhet med andre elever komme inn på skolen via det vanlige opptaket. Nydalen Videregående Skoles gode rykte gjør den svært populær, med mange søkere i forhold til tilgjengelige plasser. Dette gjør det krevende å komme inn på skolen, men gjør også at elevene på studiespesialisering er høyt motiverte, noe som skaper grunnlag for et godt læringsmiljø i den enkelte klasse. Det skal også tillegges at om det er plasser tilgjengelig for et 3. opptak, vil disse fordeles direkte av skolen. Ta gjerne kontakt med oss om det er ytterligere spørsmål om opptaket.

______________________________________________

Skolens hjemmeside: https://nydalen.vgs.no


View Larger Map

Nydalen videregående skole, Nydalsveien 30 C, 0484 Oslo, tlf: 23468000